• Mă numesc Marton Vilmos, sunt meşter dulgher şi sculptor în lemn, m-am născut în 1953 la Vlăhiţa, trăiesc şi muncesc aici chiar şi în zilele noastre.  Mă numesc Kovács Márton Zoltán, m-am născut în 1980, la Odorheiu Secuiesc, dar în prezent trăiesc la Vlăhiţa. Mă ocup de sculptură în lemn din 1998, odată ce am terminat studiile.  Cum am putea defini concepţia de sculptură în lemn?

  Sculptura în lemn este de fapt un ornament pe suprafaţă netedă, rolul lui fiind de a decora aceste suprafeţe. Tehnica decorării a lemnului este bazată pe principiile de artă populară. În alte cuvinte motivul sculpturii populare este aceea de a crea obiecte utile sau pur şi simplu crearea frumosului. Această dualitate se împleteşte cu viaţa de zi cu zi şi cu munca noastră.

  Aceste obiecte de artă fac parte din viaţa oamenilor (chiar şi în zilele noastre), şi totodată sunt păstrate valorile acestora. În acest fel putem vorbi şi despre păstrarea obiceiurilor, fiindcă tradiţia numai aşa este capabilă de supravieţuire.

  Creaţiile noastre sunt bazate pe arta populară,dar în acelaşi timp satisfacem cerinţele moderne sau noile idei ale clienţilor.

  Noile creaţiuni ale sculpturii populare pot fi găsite în casele noastre, cu dorinţa oamenilor de a avea nu numai o locuinţă ci un spaţiu familiar.

  Pe scurt şi concis aşa poate fi definit sculptura populară în lemn.

  Contactaţi-ne fără ezitare, ne găsiţi la Vlăhiţa.

  Motoul nostru: “ de la leagăn până la sicriu, tot, ce e necesar

 • Lucrari de tamplarie  Mobilier, mobilier pictat  Mobilă de bucătărie  Székelykapuk  Suveniruri • Formular de contact
  Adresa de contact  Cím: Románia. Erdély

  Szentegyháza város. 535800

  Mihai Eminescu utca 7/B/15 szám.

  Munkapont: Gyertyánffy Jonás utca 21 szám

  E-mail: kovacs_zozo@yahoo.com

  Kovács Márton Zoltán: 004 0752 131 133

  Márton Vilmos : 004 0745 512 677

www.000webhost.com